It’s weekend tag

Vandaag wil ik graag schrijven maar ben een beetje inspiratieloos. Ik besloot daarom een tag in te vullen. Keek dus op dit grote tag-overzicht. De “It’s weekend” tag is al heel oud en is niet meer te vinden op de blog van de bedenkster, Iris van The Beauty Magazine. Ik ging dus even googlen en vond hem op Save the Mama. Dit is een superleuke tag. Hier vind je mijn antwoorden.

Heb je op zaterdag en zondag weekend of ben je op andere dagen vrij?
Ik heb op zaterdag en zondag weekend en mijn man ook, als hij tenminste geen weekenddienst heeft. Als hij wel weekenddienst heeft, zijn de werktijden wel vaak wat korter dan door-de-weeks.

Hoe laat sta je op in het weekend?
Dit verschilt maar meestal neit voor tienen. Ik probeer voor elf uur eruit te zijn, want mijn man staat vaak wel eerder op. Als je mij mijn gang zou laten gaan, zou ik echt een gat in de dag kunnen slapen.

Hoe ontbijt je in het weekend?
Dat hangt ervanaf of we broodjes in huis hebben. Als we die hebben, gooit mijn man meestal één van de dagen van het weekend broodjes in de oven. De andere dag ontbijten we dan gewoon met yoghurt met cruesli, net als door-de-weeks.

Hoe ziet jouw weekend er meestal uit?
Meestal gaan we één van de dagen wel ergens heen, zoals naar mijn schoonouders of een eind fietsen of zwemmen. Mijn man is ook vaak druk met het huishouden. Meestal doe ik dan rustig aan en vermaak me achter de computer.

Wat doe je het liefst in het weekend?
Ik vind het vooral leuk om iets samen met mijn man te doen, omdat hij door-de-weeks op dit moment nogal lange dagen maakt. Als het mooi weer is, houd ik van fietsen of zwemmen. Als het slecht weer is, vind ik het leuk om samen een spelletje te doen of te lachen om grappen die mijn man op internet vindt. Vorige week hebben we, zoals ik al schreef, een zeepje gemaakt.

Wanneer plan je je activiteiten voor het weekend?
Over het algemeen plannen we die niet van tevoren, tenzij we bjvoorbeeld een verjaardag vieren. Soms geeft één van ons wel aan wat we graag het weekend willen doen maar dan spreken we hiervoor geen tijd af of zo.

Ben je ook bezig met je studie/werk in het weekend?
Niet in de zin dat ik daadwerkelijk “werk”. Dagbesteding is immers dicht. Ik ben er echter wel in mijn hoofd mee bezig.

Hoe laat ga je naar bed in het weekend?
Meestal tussen elf en twaalf. Hangt er ook vanaf hoe moe mijn man en ik zijn, dus soms liggen we er ook in het weekend al om tien uur in.

Dit was de tag. Hoe ziet jouw weekend er over het algemeen uit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *