Review: Kneipp douchescrub mint-eucalyptus

Kneipp douchescrub mint-eucalyptus

De laatste dagen ben ik snipverkouden. Het kwam dus goed uit dat ik vorige week de Kneipp douchescrub mint-eucalyptus bestelde bij Drogisterij.net. Vandaag review ik dit voor mij nieuwe product. Ik schreef al eens eerder kort over de Kneipp douche mint-eucalyptus. Benieuwd of deze scrub ook fijn is?

Verpakking

De douchescrub is verpakt in een tube met klikdop. Dit is hygiënischer dan wanneer de scrub bijvoorbeeld in een pot zou zitten. Ik vind het wel iets onhandiger om de scrub op een spons te krijgen, omdat ik het lastig vind om te voelen hoeveel er al op zit. De tube van deze scrub is ook vrij zacht, waardoor hij snel deukt en ingedeukt blijft als je erin knijpt. Ook dit vind ik een nadeel.

Ingrdiënten

De Kneipp douchescrub mint-eucalyptus is een douchegel met scrubdeeltjes van jojoba. Jojobakorrels zijn een natuurlijk alternatief voor micro beads. Micro beads komen via onze riolen in de zee terecht, waar ze bijdragen tot de “plastic soup”. Ik let hier eigenlijk nooit op. Zag trouwens toen ik de ingrediëntenlijst zorgvuldiger bekeek en wat rondgooglede, dat er wel styrene copolymer in deze scrub zit. Toch micro beads dus volgens mij. Jammer.

De douchescrub bevat geen minerale oliën en is zeepvrij. De scrub bevat wel SLES, een toevoeging die ervoor zorgt dat het product meer gaat schuimen. De eucalyptus- en mintgeur is afkomstig van etherische oliën uit de munt- en eucalyptusplant.

Wat zegt Kneipp over dit product?

Verwen jezelf met de verfrissende combinatie van een verzorgende douchegel met een mild reinigende scrub. De douche scrub mint – eucalyptus met jojobapeeling verwijdert op milde wijze dode huidcellen. De speciale douche formule met verzorgende amandel-, jojobaolie en sheabutter zorgt voor een gladde en zachte huid.

Wat vind ik van dit product?

Ik gebruikte deze douchescrub eigenlijk niet op zichzelf maar steeds in combinatie met de douchegel met dezelfde geur. Ik had namelijk nog niet door dat deze scrub een douchegel en scrub in één is. Toch was het wel te merken dat ook de douchescrub een lekkere, frisse geur heeft. Ik rook het al toen ik de verpakking opende. Dit was afgelopen donderdag, toen ik nog niet verkouden was. Ik kreeg, toen ik met deze scrub ging douchen, echt een stoombadidee. Dit had ik al met alleen de douchegel maar het werd nu nog eens versterkt.

Nu ik verkouden ben, vind ik dit nog een fijner product om mee te douchen. Ik ruik het op dit moment niet zo sterk. Ik merk echter wel dat mijn luchtwegen dit product heel fijn vinden. De combinatie van mint en eucalyptus zorgt ervoor dat ik makkelijker door mijn neus kan ademen – of althans, zo voelt het. Ik ervaar echt verlichting van de verkoudheid na een douchebeurt met deze scrub.

De scrubdeeltjes voelen echt heerlijk aan. Er zit voldoende scrubspul in dit product om mijn hele lichaam fijn mee te scrubben. Bij andere scrubs heb ik het nog wel eens dat alle scrubdeeltjes al op zijn als ik net mijn buik gescrubd heb. Mijn huid voelt na het scrubben heerlijk zacht aan zonder dat ik het idee heb dat mijn huid te veel gescrubd is. Het is inderdaad een milde scrub dus.

Conclusie

De verpakking kan beter als Kneipp dit product in een iets stevigere tube zou doen. Verder is dit echt een heel fijn product.

Kende jij deze douchescrub al?

4 gedachten over “Review: Kneipp douchescrub mint-eucalyptus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *