Plekken waarheen ik tot nu toe op reis ben geweest

Tjonge, het is alweer anderhalve week geleden dat i iets gepost heb. Ik ben echt vol in de zeepmakerij gedoken en vergeet dan dat ik ook nog een blog heb. Het is deze maand echter National Journal Writing Month. Dit is niets officieels hoor en januari, april en oktober zij het ook. Gewoon een excuus om veel te schrijven. En wat doe ik? Enfin. Het eerste idee voor een stukje schrijfwerk, wat dus alweer twee weken geleden werd gepost, is om een lijst te maken van steden waar je op vakantie bent geweest (of ten minste één nacht hebt doorgebracht). Ik ga hem iets veranderen en ga dus schrijven over de plekken in het algemeen, dus niet alleen steden, waar ik naartoe gereisd ben. Ik moet er wel bij zeggen dat ik totaal geen reisliefhebber ben.

 1. Vlieland. Gingen mijn ouders, zus en ik toen ik jong was een aantal keer naartoe. Ik vond het heerlijk tot ik niet meer genoeg zag om me zelfstandig over de camping te bewegen. Toen was de lol er voor ons hele gezin snel vanaf.
 2. Rusland. In 2000 ging ik met de Janusz Korczak Stichting een kleine vier weken naar een zomerkamp in Rusland. Het was officieel bedoeld voor blinden en jongeren die konden zien maar ik was de enige blinde. Ik was ook de jongste van de Nederlandse groep. Het hele avontuur werd een ramp, want ik wist niet hoe ik moest reageren en werd snel gefrustreerd. De andere jongeren kotsten me echt uit. Ik wilde toch per se het jaar erop weer maar dit werd door de andere jongeren, die in de trandite van Janusz Korczak mochten meebeslissen, voorkomen.
 3. Parijs. Hier ging ik in 2001 met mijn oma, zus, nicht en een vriendin van mijn oma heen. IK had ook hier best wel moeite me aan te passen, dus het was niet super.
 4. Loughborough, Engeland. Hier ging ik in 2002 naartoe op computerkamp. Dit kamp werd georganiseerd door verschillende blindenorganisaties in Europa en er kwamen dus jongeren uit hallerlei landen. Ik was van tevoren nogal bang dat het weer zo zou gaan als het kamp in Rusland maar het viel enorm mee. Ik heb hier echt een geweldige week gehad.
 5. Berlijn. In 2002 ging ik hier met mijn ouders en zus heen. Ik kan me er vooral mijn hysterische buien van herinneren. Niet echt een succes dit.
 6. Zollikofen, Zwitserland. Het computerkamp van 2003 vond hier plaats. Dit was een iets minder leuke ervaring dan in Loughborough maar nog steeds wel heel leuk.
 7. Rome. Hier ging in de vijfde klas met school heen. Tja, je zit op een gymnasium of niet. Mijn mentor ging speciaal mee om mij te begeleiden. Toch was het erg lastig. Op de laatste dag had ik geen zin meer in een niet-verplichte excursie maar dacht dat mijn mentor het zou pushen. Niet dus: hij was enorm blij dat ik er ook geen zin in had.
 8. La Rochette, Luxemburg. Dit was mijn eerste korte vakantie (twee nachten) met mijn man, die toen nog mijn vriend was. Hij had me hier eigenlijk ten huwelijk willen vragen maar durfde toen niet, uit angst dat ik “Nee” zou zeggen en we in Luxemburg ruzie kregen. Van deze reis herinner ik me vooral de busritten door de bergen, wat heel gaaf maar ook eng was, omdat de chauffeur nogal lomp reed. Ook herinner ik me onze eindeloze zoektocht naar de jeugdherberg de eerste dag, omdat een Britse voetreflexzonetherapeut ons verkeerd had voorgelicht over de route van de bus.
 9. Hinsbeck, Duitsland. Dit was onze tweede korte vakantie samen in de zomer van 2010. Ook deze keer moesten mijn man en ik een heel eidn lopen naar de jeugdherberg en werden uiteindelijk door een automobilist afgezet. Ik herinner me verder vooral de tomaten, die erg lekker waren.
 10. Zug, Zwitserland. Hier gingen mijn man en ik op uitgestelde huwelijksreis naartoe in de zomer van 2012. We zaten in een echt hotel dit keer. Zug is een überrijke stad, dus je zag overal Ferrari’s. De pizza’s die we daar aten, waren echter lekker en niet extreem duur. Mijn man heeft daar in de bergen wel omgerekend zo’n 30 euro voor een lunch betaald, terwijl ik het kindermenu nam.
 11. Het Sauerland. Hier gingen mijn man en ik in een halve impuls heen op een weekendtrip in de zomer van 2014. We reden erheen in onze versleten Kia Sephia uit 1995. Ik weet niet meer of het hier was of in Zug dat ik de lol van gondelbanen ontdekte.
 12. Het Schwarzwald. In september 2014 gingen mijn man en ik hierheen om ons driejarig huwelijk te vieren. Er was daar een zwembad met een extra verwarmd gedeelte met massagebubbels en een golfslagbad. Ik vond het geweldig! Mijn man had door dit zwembad en de lange autorit (niet meer in de Sephia) een week rugpijn. Op de terugweg stopten we in Keulen voor een gondelbaan over de Rijn.

Mijn favoriete vakanties tot nu toe zijn het computerkamp in Loughborough en de vakantie met mijn man in het Schwarzwald. Wat was jouw favoriete reis tot nu toe?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *